Izvor: RTS, 19.Jun.2022, 11:38

Istraživanje: Šolcova stranka pala ispod Zelenih

Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD) kancelara Olafa Šolca, u najnovijem istraživanju javnog mnjenja prvi put je pala iza koalicionog partnera Zelenih.
CDU/CSU trenutno mogu da računaju na 27 odsto glasova, i time su jasno na prvoj poziciji, pokazuje istraživanje instituta "Insa", koje je objavio dnevnik Bild.

Na drugom mestu su Zeleni sa 21 odsto mogućih glasova, a SPD je pala na treću poziciju sa 20 odsto, što joj je najgori >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rejting od prošlog avgusta.
Kod ostalih stranaka nije bilo promene, pa je četvrta desničarska "Alternativa za Nemačku" (AfD) sa 10 odsto, slede liberali FDP sa devet procenata i Levica sa četiri odsto.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAROD NEZADOVOLJAN ŠOLCOVOM POLITIKOM! Iz dana u dan gubi pristalice - najnovija istraživanja zaprepastila širu javnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2022

Na drugom mestu su sada Zeleni sa 21 odsto mogućih glasova, a SPD je pala na treću poziciju sa 20 odsto, što joj je najgori rejting od prošlog avgusta...Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD) kancelara Olafa Šolca, u najnovijem istraživanju javnog mnjenja prvi put je pala iza koalicionog partnera...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Šolcova stranka gubi pristalice, pala na 3. poziciju

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jun.2022

BERLIN - Socijaldemokratska partija Njemačke (SPD) kancelara Olafa Šolca u najnovijem istraživanju javnog mnjenja prvi put je pala iza koalicionog partnera Zelenih.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.