Istraga troškova Netanjahua iz ministarskih dana

Izvor: RTS, 24.Maj.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga troškova Netanjahua iz ministarskih dana

Navodni prekomerni troškovi sa putovanja izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, iz vremena kada je obavljao funkciju ministra finansija te zemlje, našli su se ponovo pod lupom javnosti uoči očekivanog objavljivanja zvaničnog izveštaja.
AFP prenosi navode izraelskih medija da izveštaj Državnog kontrolora Josefa Šapira pokriva period od 2003. do 2005. godine i tiče se pet putovanja u inostranstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od kojih je na neka tadašnji ministar Netanjahu vodio suprugu i decu.

Ova agencija dodaje da su listovi Harec i Jediot ahronot, koji su objavili tekstove o Šapirovoj istrazi, "neprijateljski raspoloženi prema Netanjahuu".
Listovi su naveli da se objavljivanje izveštaja očekuje kasnije tokom današnjeg dana, kao i da su u njemu naglašene "nejasnoće" o bonus poenima dobijenim na osnovu letova od izraelske aviokompanije "El Al" tokom zvaničnih Netanjahuovih putovanja.
Te bonus poene su navodno kasnije koristili njegovi rođaci za privatna putovanja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

AFERA U IZRAELU Netanjahu pod lupom zbog korišćenja javnog novca za privatna putovanja

Izvor: Blic, 24.Maj.2016

Troškovi putovanja izraelskog premijera Benjamina Netnjahua našli su se ponovo u fokusu interesovanja u Izraelu, pošto je danas objavljen zvanični izveštaj državnog kontrolora da su ta putovanja finansirale, između ostalih, neke strane vlade...Izveštaj državnog kontrolora odnosi sa na period...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.