Istraga protiv zvaničnika u Nemačkoj zbog veza s italijanskom mafijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2018, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv zvaničnika u Nemačkoj zbog veza s italijanskom mafijom

Tužioci na zapadu Nemačke saopštili su danas da su pokrenuli istragu protiv pet sadašnjih i bivših policijskih i opštinskih zvaničnika zbog sumnje da su prosleđivali informacije italijanskim mafijašima ili njihovim pomagačima.

Agencija DPA prenela je da je tužilaštvo u Duizburgu navelo da su među tih pet osoba, dva pripadnika policije i jedna osoba zaposlena u Veselingu, mestu kod Kelna.

Protiv njih se vodi istraga zbog sumnje da su prekšili zakone o službenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tajni. Tužioci su odbili da iznesu detalje o vrsti informacija koje su procurele.

Vest o toj istrazi je usledila dan pošto su u četiri evropske zemlje uhapšene najmanje 84 osobe osumnjičene za veze s mafijom, u nizu pažljivo koordinisanih operacija.

Pritvoreni, od kojih je 14 uhapšeno u Nemačkoj, osumnjičeni su da su radili za italijansku kriminalnu organizaciju Ndrageta za koju tužioci navode da trguje kokainom i pere novac na globalnom nivou.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Istraga protiv zvaničnika u Nemačkoj zbog veza s italijanskom mafijom

Izvor: Radio 021, 06.Dec.2018

Tužioci na zapadu Nemačke saopštili su da su pokrenuli istragu protiv pet sadašnjih i bivših policijskih i opštinskih zvaničnika zbog sumnje da su prosleđivali informacije italijanskim mafijašima ili njihovim pomagačima...Agencija DPA prenela je da je tužilaštvo u Duizburgu navelo da su među...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.