Istraga o misterioznoj bolesti u Beloj kući

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2021, 12:25

Istraga o misterioznoj bolesti u Beloj kući

Dva zvaničnika Bele kuće obolela su od misteriozne bolesti krajem prošle godine, zbog čega su nadležne američke službe pokrenule istragu.

Reč je o oboljenju nazvanom "Havana sindrom" koji nastaje nakon prolaska kroz bezbednosne senzore i manifestuje se fizičkim simptomima koji su se pojavili kod više od 100 američkih diplomata, obaveštajaca i vojnog osoblja širom sveta, prenosi CNN.

Simptome "Havana sindroma" iskusila su i dva zvaničnika američkog Saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za nacionalnu bezbednost, jedan samo dan nakon predsedničkih izbora u decembru 2020. godine, a drugi nekoliko nedelja kasnije.

Američka obaveštajna zajednica za sada ne uspeva sa sigurnošću da ustanovi ko ili šta izaziva ove misteriozne poremećaje nervnog sistema i da li se pouzdano može konstatovati da je u pitanju "napad", pa čak ni da li elektronski uređaji mogu da prouzrokuju ovakvu neobičnu i misterioznu reakciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Istraga o misterioznoj bolesti američkih diplomata

Izvor: Radio 021, 18.Maj.2021

Dva zvaničnika Bele kuće obolela su od misteriozne bolesti krajem prošle godine, zbog čega su nadležne američke službe pokrenule istragu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.