Istraga: Bomba podmetnuta u prtljažnik aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2015, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga: Bomba podmetnuta u prtljažnik aviona

Britanski istražitelji koji rade na utvrđivanju uzroka pada ruskog aviona u Egiptu veruju da je bomba bila podmentuta u prtljažnik aviona pre nego što je avion uzleteo, prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC).

Britanska vlada je suspendovala sve letove u i iz egipatskog letovališta Šarm Elšeik pre dva dana.

Odluka je doneta nakon što su došli do zaključka da je nesreća najverovatnije prouzrokovana terorističkim aktom.

Oni su primili obaveštajne podatke o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komunikaciji između esktremista na Sinajskom poluostrvu.

Izveštač BBC Frenk Gardner izjavio je da, iako britanski zvaničnici nisu odbacili mogućnost da je avion pao usled tehničke greške, oni smatraju da je to malo verovatno.

Istražitelji u britanskoj obaveštajnoj službi sumnjaju da je neko ko je imao pristup prtljažnom prostoru u avionu ubacio eksplozivnu napravu unutar aviona na vrh prtljaga pred samo poletanje aviona.

I britanski list "Tajms" piše da na osnovu informacija do kojih su došli prisluškivanjem, američki i britanski obaveštajci veruju da je u avion uneta bomba.

Ton i sadržaj poruka ubedio je analitičare da je bombu uneo u avion putnik ili neko od aerodromskog osoblja, naveo je list.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Bomba u prtljažniku ruskog aviona pre poletanja"

Izvor: B92, 06.Nov.2015

Britanski istražitelji koji rade na utvrđivanju uzroka pada ruskog aviona veruju da je bomba bila podmentuta u prtljažnik pre nego što je avion uzleteo...Britanska vlada je suspendovala sve letove u i iz egipatskog letovališta Šarm Elšeik pre dva dana...Odluka je doneta nakon što su došli do...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.