Istorija na Balkanu: Šta učimo jedni o drugima?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Sep.2016, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija na Balkanu: Šta učimo jedni o drugima?

Od sukoba i ratova na prostoru bivše Jugoslavije protekle su brojne godine, ali države Balkana, pa čak i njihovi delovi, i dalje imaju oštro suprostavljene perspektive oko onoga što se dogodilo i samih uzroka. Kako izgledaju lekcije iz savremene istorije Balkana u udžbenicima iz kojih uče osnovci i srednjoškolci?

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Nova istorija u školama: Prošlost bez budućnosti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Sep.2016

Od sukoba i ratova na prostoru bivše Jugoslavije protekle su brojne godine, ali države Balkana, pa čak i njihovi delovi, i dalje imaju oštro suprostavljene perspektive oko onoga što se dogodilo i samih uzroka. Šta takav pristup znači za budućnost regiona?

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.