Istočna obala Australije priprema se za katastrofalan dan

Izvor: B92, 12.Nov.2019, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istočna obala Australije priprema se za "katastrofalan" dan

Sidnej -- Na stotine škola uk Novom Južnom Velsu, najnaseljenijoj državi u Australiji, zatvoreno i danas. Nadležni pozivaju građane da se evakuišu zbog šumskih požara.

Više od 50 požara bukti u Nomom Južnom Velsu, a prema najavama nadležnih, danas su predviđeni "katastrofalni" uslovi pogodni za širenje požara, navodi BBC.

Očekuje se da će se vatra brzo širiti usled visokih temperatura i jakog vetra, što bi moglo da ugrozi živote.

Desetine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hiljada građana Australije sklonili se u zaklon nakon što su vlasti upozorile da je prekasno da napuste domove pred požarima koji se šire na istočnoj obali.

Širenju požara pogoduju ekstremno sušni vremenski uslovi u Novom Južnom Velsu i Kvinslendu, gde u nekim delovima kiša nije pala tri godine.

U Sidneju gde živi pet miliona ljudi, nadležni apeluju na građane da ne izlaze napolje jer je grad prekrio "rizičan" dim.

Oko 600 škola i koledža širom zemlje je zatvoreno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Istočna obala Australije priprema se za "katastrofalan" dan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2019

Na stotine škola širom Novog Južnog Velsa, najnaseljenije države u Australiji, zatvoreno je i danas, dok nadležni pozivaju građane da se evakuišu iz ruralnih delova gde haraju šumski požari...Više od 50 požara bukti u Nomom Južnom Velsu, a prema najavama nadležnih, danas su predviđeni "katastrofalni"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.