Izvor: RTS, 01.Nov.2020, 17:47

Istanbul – bolnica u plamenu, oblak dima iznad grada

Veliki požar izbio je u zgradi univerzitetske bolnice u Istanbulu. Radnici su evakuisani na vreme, tako da niko nije povređen.
Vatra je zahvatila krilo zgrade bolnice Medicinskog fakulteta koje trenutno nije u upotrebi.

Više vatrogasnih brigada je angažovano na gašenju požara.
Građane je uznemirio veliki oblak crnog dima koji se nadvio nad Istanbulom.
Prema preliminarnim izveštajima, požar je buknuo kada se zapalio izolacioni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << materijal tokom radova na krovu sedmospratnice.
Radnici su evakuisani na vreme, tako da niko nije povređen, ali i dalje postoji zabrinutost zbog štete koju je zagađenje vazduha moglo naneti na tom području.
Prema pisanju turskih medija, dim se mogao videti i na udaljenosti od oko pet kilometara.
Ima i izveštaja o manjim eksplozijama koje su se navodno čule na mestu požara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

STRAVIČAN POŽAR ZAHVATIO BOLNICU: Crni oblak dima progutao ceo Istanbul! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2020

Na lice mesta izašlo je više vatrogasnih ekipa, a čule su se i slabije eksplozije..Veliki požar izbio je danas u novoj zgradi univerzitetske bolnice u Istanbulu, koja trenutno nije u upotrebi pošto su radovi na izgradnji i dalje u toku...Prema preliminarnim izveštajima, zapalio se izolacioni materijal...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.