Istanbul: Novi sukob vojske i policije na aerodromu

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jul.2016, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istanbul: Novi sukob vojske i policije na aerodromu

Aerodrom u Istanbulu "Sabiha Gokčan" postao je u nedelju mesto novog sukoba policije i vojske, javljaju lokalni mediji. Tursko tužilaštvo je poslalo policiju da uhapsi oficire vojnog garnizona na aerodromu, ali su vojnici otvorili vatru dok se policija približavala.

Nema informacija o poginulim i ranjenim, a nepoznat je i broj vojnika na aerodromu. Zgradu napada 60 policajaca.

U petak noć je grupa vojnika i nekoliko generala pokušala da izvede vojni udar u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Turskoj. Tokom nereda blokirani su bili aerodromi u Istanbulu i Ankari.

Do novog sukoba između vojnika i policije došlo je u nedelju i u vojnoj bazi u gradu Konja. Vlasti su saopštile da drže situaciju pod kontrolom.

Ranije je MIP Turske saopštio da je više od 290 turskih građana poginulo, dok je 100 pobunjenika ubijeno, a više od 1.400 ranjeno tokom pokušaja vojnog puča u zemlji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Novi sukob vojske i policije, rade i vodeni topovi

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jul.2016

Aerodrom u Istanbulu "Sabiha Gokčan" postao je u nedelju mesto novog sukoba policije i vojske, javljaju lokalni mediji. Tursko tužilaštvo je poslalo policiju da uhapsi oficire vojnog garnizona na aerodromu, ali su vojnici otvorili vatru dok se policija približavala. Uhapšeno je 11 vojnika. Sukob...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.