Islamska država preuzela odgovornost za napad u Kabulu

Izvor: BKTV News, 22.Apr.2018, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Kabulu

Islamska država preuzela je odgovornost za današnji samoubilački napad u avganistanskoj prestonici Kabulu, gde je više od 30 ljudi ubijeno, a oko 50 ranjeno.

Islamska država je izdala saopštenje putem svoje novinske agencije Amak, u kojem tvrdi da su cilj napada bili "otpadnici", prenela je agencija AP.

Najmanje 31 osoba je poginula, a 54 ranjeno u eksploziji u centru za registrovanje birača u Kabulu. Zdravstveni zvaničnici su rekli da bi broj žrtava mogao i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dalje da raste.

Šef kabulske policije Davud Amin izjavio je za lokalnu televiziju da je eksplozivnu napravu aktivirao bombaš samoubica.

Napad je izveden nakon nekoliko nedelja relativnog mira u Kabulu, navela je agencija Rojters.

Centri za registraciju birača otvoreni su širom Avganstana u pripremi za dugo odlagane izbore koji su planirani za oktobar.

Talibani i lokalni ogranak Islamske države u Avganistanu smatraju nelegitimnim vladu u Kabulu i izbore koje ona organizuje.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EKSPLOZIJA U KABULU Najmanje 31 žrtva terorističkog napada

Izvor: Blic, 22.Apr.2018

Najmanje 31 osoba je poginula, a 54 ranjeno u eksploziji u centru za registrovanje birača u avganistanskoj prestonici Kabulu, javlja Rojters. Odgovornost za napad je preuzela Islamska država.

Nastavak na Blic...

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Kabulu: Broj žrtava porastao na 57, ranjeno 119 (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2018

Još se prebrojavaju mrtvi..U današnjem bombaškom napadu na jedan centar za registrovanje glasača u Kabulu poginulo je najmanje 57 osoba...Pročitajte i:..Kako su saopštili avganistanski zvaničnici, to je novi bilans žrtava napada za koji je odgovornost prezela ekstremistička organizacija Islamska...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.