Islamska država preuzela odgovornost za napad u Briselu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Avg.2017, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Briselu

Grupa Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad nožem na vojnike u Briselu, u saopštenju koje je preko Telegrama objavio njen propagandni organ Amak (Amaq).

"Napadač u Briselu bio je jedan od vojnika Islamske države", navodi se u saopštenju u kome se poziva na "bezbednosni izvor".

Kako se dodaje, operacija je sprovedena kao odgovor na pozive da se ciljaju države međunarodne koalicije koja se bori protiv ekstremistra u Siriji i Iraku, a u čijem sastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je i Belgija.

Jedan muškarac sinoć je nožem napao vojnike u centru Brisela, pre nego što je ubijen, a tužilaštvo Belgije je navelo da se taj napad može smatrati "terorističkim".

Napad se dogodio u petak uveče oko 20.00 u samom centru Brisela u blizini Velikog trga. Vojnici već dve godine patroliraju centrom Brisela zbog terorističke pretnje.

Agencija Belga prenela je da je napadač star oko 30 godina i da je odmah posle napada prebačen u bolnicu, gde je preminuo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.