Islamska država preuzela odgovornost za napad na Londonskom mostu

Izvor: B92, 30.Nov.2019, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država preuzela odgovornost za napad na Londonskom mostu

London -- Takozvana Islamska država saopštila je da je napad na Londonskom mostu, u kojem su ubijene dve osobe, izvršio jedan od njenih boraca.

Informaciju je prenela agencija Amak, koja je povezana s tom terorističkom organizacijom. Islamska država, međutim, nije pružila dokaze za svoje tvrdnje, primećuje Rojters.

Britanska policija je ranije napadača koji je u petak nožem ubio dvoje, a ranio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << troje ljudi na Londonskom mostu identifikovala kao 28-godišnjeg Usmana Kana, koji je 2012. godine bio optužen za terorizam, a prošle godine pušten na uslovnu slobodu.

Islamska država navela je da je incident odgovor na njene pozive da se napadaju zemlje koje su deo koalicije koja se bori protiv te ekstremističke grupe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.