Islamisti prete: Rat je tek počeo, meta su zapadni tržni centri

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2015, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamisti prete: Rat je tek počeo, meta su zapadni tržni centri

Somalijska islamistička grupa Al šebab objavila je video-snimak u kome poziva na napade radikalizovanih muslimana na zapadne tržne centre, uključujući "Mol of Amerika", najveći američki tržni centar u Minesoti.

U snimku se pominju i američki tržni centar u gradu Blumingdejlu, "Vest Edmonton" u Kanadi i "Oksford strit" u Londonu, javila je  TV  Foks njuz.

Ministar za unutrašnju bezbednost SAD Džej Džonson pozvao je kupce da budu na oprezu nakon što je američka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << grupa SITE  koja prati aktivnost džihadista na internetu otkrila video snimak, preneo je AFP.

- Rekao bih da bi neko ukoliko planira da  ide u “Mol of Amerika“  trebalo  da bude posebno oprezan - rekao je Džonson za CNN.

- Takve organizacije se sada oslanjaju na nezavisne aktere koji sami mogu da organizuju napad - dodao je Džonson.

Na video-snimku, grupa Al šebab podseća na napad na tržni centar "Vestgejt" u Najrobiju 2013. godine u kome je ubijeno više od 60 ljudi, a zatim se pojavljuje maskirani muškarac koji poziva "vukove samotnjake" da napadaju tržne centre u zapadnim zemljama, posebno u SAD, Kanadi, Velikoj Britaniji i Francuskoj, ali u Maliju.

- Rat je tek počeo. Napad u Najrobiju je samo kap u okeanu, napadi se nastavljaju - izjavio je portparol Al Šababa, Ali Mahmud Ragi u video poruci emitovanoj na engleskom i arapskom i koja traje 66 minuta.

Na snimku je prikazana fotografija najvećeg tržnog centra u SAD, zajedno sa GPS koordinatama. Iz tržnog centra "Mol of Amerika" navode da su pojačali bezbednost.

Grupa Al šebab preuzela je odgovornost za napad na hotel u somalijskoj prestonici, u kome je pre dva dana ubijeno 25, a ranjeno 40 ljudi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

DŽIHADISTI PRETE: Goreće tržni centri u Americi!

Izvor: Press, 23.Feb.2015, 00:09

Somalijska džihadistička grupa Al šabab objavila je video-snimak u kome poziva na napade radikalizovanih muslimana na tržne centre u SAD i širom Zapada, uključujući "Mol of Amerika", najveći američki tržni centar u Minesoti. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.