Islamisti pokušavaju da se ubace u nemačku vojsku

Izvor: RTS, 27.Avg.2016, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamisti pokušavaju da se ubace u nemačku vojsku

Postoje naznake da islamisti pokušavaju da se priključe nemačkim oružanim snagama kako bi stekli vojnu obuku i iskoristili je za napade u Nemačkoj i inostranstvu, objavio je list "Velt am Zontag".
Oružane snage zbog toga žele da se novajlije podvrgnu bezbednosnim proverama vojne kontraobavještajne agencije, kako bi ekstremisti, teroristi i kriminalci bili uočeni na vreme, piše nemački list Velt >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << am Zontag.
Takva bezbednosna provera zahtevala bi promene u zakonima koji se odnose na vojsku.
U nacrtu dokumenta koji opravdava takve promene, a koji je Velt am Zontag dobio na uvid, navodi se da postoje naznake da se islamisti pokušavaju priključiti oružanim snagama radi obuke.
Nemačka je na oprezu nakon niza napada u julu, od kojih je za dva odgovornost preuzela Islamska država, a ministar unutrašnjih poslova je već najavio planove o povećanju bezbednosti.
Vlada se priprema da odobri promene zakona sledeće sedmice, navodi list pozivajući se na bezbednosne izvore. Portparol ministarstva obrane rekao je da je vlada u procesu odlučivanja o zakonu.
Vojna kontraobaveštajna agencija proverava 64 osumnjičena islamista, 268 osumnjičenih desničarskih ekstremista i šest osumnjičenih levičarskih ekstremista u oružanim snagama, piše list.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

HOROR SCENARIO Islamska država pokušava da se ubaci u nemačku vojsku

Izvor: Blic, 28.Avg.2016, 09:08

Ima indicija da islamisti pokuššavaju da se priključe nemačkoj vojsci kako bi stekli vojnu obuku i iskoristili je za napade u Nemačkoj i inostranstvu, piše nemački list "Velt am zontag"...Oružžane snage zbog toga žele da se regruti podvrgnu bezbednosnim proverama vojne protivobavešštajne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.