Islamisti oteli Rumuna

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2015, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamisti oteli Rumuna

Islamistička militantna grupa Al Murubitun saopštila je da drži kao taoca rumunskog državljanina, koji je otet iz rudnika u Burkini Faso prošlog meseca, objavljeno je na veb sajtu "Alakbar" u Mauritaniji.

Adnan Abu Valid al-Sahravi, predstavnik ove grupe koja se smatra jednom od najopasnijih u Sahari, rekao je da su Rumuniji ponuđeni uslovi za oslobađanje taoca. "Rumunska vlada biće u potpunosti odgovorna za sudbinu taoca ako ne iskoristi šansu da ga oslobodi", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Sahravi, ne iznoseći detalje.

Julijan Gergut otet je u rudniku Tambao na severu Burkine Faso 4. aprila. Rudnik se nalazi u blizini granice sa Malijem.

Rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je formiran krizni štab odmah nakon otmice i da se proveravaju sve informacije i podaci.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.