Iranski vrhovni vođa Hamnei obećao osvetu za ubistvo istaknutog naučnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2020, 13:35

Iranski vrhovni vođa Hamnei obećao osvetu za ubistvo istaknutog naučnika

Iranski vrhovni vođa Ali Hamnei pozvao je danas da se "kazne" odgovorni za ubistvo jednog od najistaknutijih iranskih naučnika u nuklearnom sektoru.

U saopštenju objavljenom na njegovom zvaničnom sajtu Hamnei je nazvao ubijenog naučnika Mohsena Fahrizadeha istaknutim i priznatim naučnikom u nuklearnoj i odbrambenoj oblasti.

Ranije danas iranski predsednik Hasan Rohani optužio je Izrael da je delovao kao "plaćenik Amerike" i ubio visokorangiranog naučnika u iranskom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nuklearnom programu.

Dodao je da Izrael pokušava da stvori "haos" tim ubistvom, ali da Iran neće pasti u tu klopku.

Vrhovni vođa Hamnei je rekao da je prvi prioritet Irana posle ubistva "definitivno kažnjavanje počinilaca i onih koji su to naredili", navodi se u saopštenju.

Hamnei je opisao Fahrizadeha kao prestižnog naučnika u nuklearnim pitanjima i odbrani i rekao da je on postao "mučenik u rukama kriminalnih i okrutnih plaćenika".

"Taj naučnik bez premca dao je svoj dragocen i skup život Bogu zbog njegovih velikih i trajnih naučnih napora", rekao je Hamnei i rekao da će se nastaviti naučni i tehnički napori ubijenog naučnika.

Prema navodima iranskog Ministarstva odbrane, pedesetdevetogodišnji Mohsen Fahrizadeh podlegao je povredama posle napada automobilom bombom na vozilo u kome se nalazio, uz dodatnu paljbu napadača koje su ubili Fahrazadehovi telohranitelji. Ministarstvo je navelo da je naučnik bio šef odelenja za istraživanje i inovacije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.