Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Okt.2018, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranski mediji: Ekstremisti oteli graničare

Iranski mediji preneli su da su ekstremisti danas oteli 14 pripadnika pograničnih snaga blizu granice s Pakistanom.

U izveštaju se citira neimenovan obavešten izvor koji je rekao da su dva oteta zvaničnika pripadnici obaveštajnog odeljenje moćne Revolucionarne garde, dok su njih sedam pripadnici dobrovoljačke jedinice Garde. Ostali su obični iranski graničari.

Otmica se desila pre zore blizu graničnog prelaza Lukdan između jugoistočnog iranskog regiona Sistan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i pakistanske provincije Balučistan.

U toj oblasti povremeno dolazi do sukoba iranskih snaga i balučistanskih separatista, kao i s krijumčarima droge.

U septembru su ekstremisti maskirana u vojnike otvorili vatru na vojnu paradu u naftom bogatom jugozapadnom delu Irana, ubivši 24 osobe.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Iranski mediji: Ekstremisti oteli graničare

Izvor: B92, 16.Okt.2018

Teheran -- Iranski mediji preneli su da su ekstremisti danas oteli 14 pripadnika pograničnih snaga blizu granice s Pakistanom...U izveštaju se citira neimenovan obavešten izvor koji je rekao da su dva oteta zvaničnika pripadnici obaveštajnog odeljenje moćne Revolucionarne garde, dok su njih sedam...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.