Izvor: RTS, 12.Dec.2020, 08:55

Iranske vlasti izvršile smrtnu kaznu nad novinarom

Iranske vlasti izvršile su smrtnu kaznu nad novinarom Ruholahom Zamom (47), koji je svojim člancima inspirisao proteste širom Irana tokom 2017. godine.
Prema pisanju AP, egzekucija je izvšena rano jutros nakon što se prognani Zam vratio u Teheran pod misterioznim okolnostima.

Iranski sud je izrekao najtežu kaznu ovom novinaru u junu ove godine i obrazložio svoju odluku kažnjavanjem "za ovozemaljsku korupciju", što je formulacija kojom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se kategorizuju dela koja podrazumevaju špijunažu i pokušaje da se sruše iranska vlast i država.
Rukolah Zam je sin šiitskog sveštenika Mohameda Ali Zama, reformiste koji je bio u vladi početkom 1980. godine nakon svrgavanja iranskog šaha Reze Pahlavija i koji je javno uskratio podršku svome sinu nakon optužbi vlade u Teheranu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iranske vlasti sprovele smrtnu kaznu nad novinarom

Izvor: B92, 12.Dec.2020

Iranske vlasti izvršile su smrtnu kaznu nad novinarom Ruholahom Zamom (47), koji je svojim člancima inspirisao proteste širom Irana tokom 2017. godine...Prema pisanju AP, egzekucija je izvšena rano jutros nakon što se prognani Zam vratio u Teheran pod misterioznim okolnostima...Iranski sud je izrekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.