Iranske bespilotne letelice imaju novu tehnologiju

Izvor: NaDlanu.com, 28.Okt.2012, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranske bespilotne letelice imaju novu tehnologiju

TEHERAN, 28. oktobra 2012. (Beta-AP) - Ministar odbrane Irana general Ahmadi Vahidi rekao je u nedelju da njegova zemlja ima mnogo savremenije besplotne letelice od letilice koju je ranije ovog meseca lansirao libanski Hezbolah a Izrael srušio.

TEHERAN, 28. oktobra 2012. (Beta-AP) - Ministar odbrane Irana general Ahmadi Vahidi rekao je u nedelju da njegova zemlja ima mnogo savremenije besplotne letelice od letilice koju je ranije ovog meseca lansirao libanski Hezbolah a Izrael srušio.Vahidi >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je rekao da letelica bez posade Hezbolaha, koji ima podršku Irana, "definitivno nije poslednja iranska tehnologija".Kako navodi agencija AP ove ministrove tvrdnje su slične ranijim tvrdnjama Irana da njihove letelice bez posade imaju proširene kapacitete i domet, uključujući i mogućnost da stignu do izraelskog vazdušnog prostora.Vodja Hezbolaha šeik Hasan Nasrala rekao je ranije da letelica koju je Izrael srušio ranije ovog meseca proizvedena u Iranu i sklopljena u Libanu.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Bespilotna letelica infiltrirana u Izrael je kopija američke

Izvor: Vostok.rs, 28.Okt.2012

28.10.2012. -..Predstavnik Iranske revolucionarne garde (KSIR) izjavio je danas da je bespilotna letelica '' Hizballah'', koja je infiltrirana na izraelsku teritoriju, kopija američke bespilotne letelice, napravljene u Iranu...U decembru 2011. godine iznad Irana srušena je američka bespilotna letelica...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.