Iranska policija zatvara dečje radnje u hajci na Barbike

Izvor: Glas javnosti, 20.Jan.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranska policija zatvara dečje radnje u hajci na Barbike

TEHERAN - Iranski mediji preneli su da je policija zatvorila desetak radnji sa dečjim igračkama, zbog toga što su prodavali Barbike.

Kako prenosi AP, akcija policije u skladu je sa planovima vlasti da smanje zapadnjački uticaj u Iranu. Neimenovani policijski zvaničnik je rekao da je konfiskovanje lutaka "nova faza" u borbi protiv kulturnih uticaja sa Zapada.

Od Islamske revolucije 1979. godine, islamisti su više puta pokušali da se odupru takozvanoj invaziji zapadnjačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kulture.

Zabrana na prodaju Barbi lutaka, koje izgledaju kao mlade žene sa Zapada, uvedena je sredinom 1990-ih godina.

Brojne knjige, filmovi, muzika, frizure i moda sa Zapada stižu do mladih Iranaca i pored zabrana, čak i državne televizije svake sedmice emituju po neki holivudski ili strani filmski hit.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.