Iran u subotu objavljuje uzrok pada avona

Izvor: B92, 11.Jan.2020, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran u subotu objavljuje uzrok pada avona

Teheran -- Iran će u subotu saopštiti razlog pada ukrajinskog aviona koji je oboren u blizini Teherana, javila je poluzvanična iranska agencija Fars.

Kako je navedeno, saopštenje će biti predočeno posle sastanka komisije koja se bavi avionskim nesrećama, preneo je Rojters.

U izveštaju, međutim, nije precizirano kakve su vrste informacija o padu aviona do sada prikupljene.

Predstavnici SAD, Kanade i Francuske doputovaće u Teheran gde će prisustvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastancima iranskog tima koji sprovodi istragu o padu ukrajinskog aviona, objavili su ranije danas iranski državni mediji.

"Čim budu stigli, prisustvovaće sastancima o istrazi uzroka nesreće", javila je Irna, prenosi Rojters.

U četvrtak, zvaničnici Pentagona i američke obaveštajne službe rekli su za "Njuzvik" da je njihova procena da je avion slučajno pogođen iranskom raketom ruske proizvodnje.

Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je nakon toga u četvrtak da dokazi ukazuju da je iranska raketa u utorak uveče oborila ukrajinski avion koji je leteo za Toronto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.