Iran testirao novu generaciju rakete zemlja-zemlja

Izvor: Blic, 12.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran testirao novu generaciju rakete zemlja-zemlja

Iran je testirao raketu "seđil", novu generaciju projektila zemlja-zemlja, izvestila je danas iranska državna televizija.



Televizija "Pres", koja emituje program na engleskom jeziku, navela je da je svrha testiranog projektila odvraćanje eventualnih napadača.

Iranski mediji su juče javili da je elitna Revolucionarna garda u blizini iračke granice testirala novi projektil, "saman".

Iranska vojska je proteklih meseci izvela veći broj manevara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što analitičari povezuju sa spekulacijama o mogućem američkom ili izraelskom napadu na tu zemlju zbog njenog spornog nuklearnog programa, preneo je Rojters.

SAD i zapadne zemlje smatraju da Teheran pokušava da, pod plaštom civilnog nuklearnog programa, proizvede atomsku bombu, što iranske vlasti odbacuju, tvrdeći da je program namenjen isključivo za proizvodnju struje.

Iran je poručio da će, u slučaju da bude napadnut, uzvratiti udarima na američke i izraelske interese, kao i zatvaranjem Ormuskog moreuza, ključnog puta za snabdevanje naftom iz Zaliva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran tvrdi da je testirao nove rakete

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Nov.2008, 23:37

Iran je testirao novu vrstu rakete tokom vježbi u blizini granice sa Irakom, javila je danas iranska državna televizija nakon upozorenja Washingtonu  da ćeodgovoriti na svaku povredu svog zračnog prostora.  Iran je posljednjih mjeseci izveo ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Teheran testirao novu raketu zemlja-zemlja

Izvor: Kurir, 12.Nov.2008

TEHERAN, 12. novembra 2008. (Beta-Rojters) - Iranske vlasti saopštile su danas da su testirale novu generaciju raketa zemlja-zemlja i da je Iran spreman da se brani od svake vrste agresije. Poslednje testiranje raketa sprovedeno je posle spekulacija poslednjih meseci o mogućem napadu SAD ili Izraela...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.