Izvor: B92, 02.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran poručio SAD da mu trenutno ne treba američka misija

Vašington -- Iran je u petak obavestio Sjedinjene Američke Države da ne želi da američka humanitarna misija, koju bi predvodila senatorka Elizabet Dol, u ovom trenutku dođe i pomogne nakon velikog zemljotresa u iranskom gradu Bamu. "Danas smo od Iranaca saznali da bi, s obzirom na sadašnju situaciju u Bamu i sve što se tamo dešava, bilo bolje da se takva poseta odloži. Zato u ovom trenutku na tome više ne radimo", izjavio je novinarima portparol Stejt departmenta Adam Ereli.

U katastrofalnom zemljotresu koji je nedavno potresao oblast istorijskog grada Bama živote je izgubilo oko 30.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.