Izvor: B92, 29.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran pojačava saradnju sa Irakom

Stokholm -- Iran "usavršava i pojačava" saradnju sa Irakom na polju energetske razmene, transporta i u oblasti zdravstva, saopštio je iranski šef diplomatije Manučer Motaki.

"Stabilnost u Iraku znači stabilnost u regionu, a bilo kakva nestabilnost u raku bi zapalila ceo region. Zato je Iran uvek bio deo rešenja za krizu u regionu, a ne deo te krize", izjavio je Motaki novinarima, na marginama onferencije Ujedinjenih nacija o Iraku, koja se održava u Švedskoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Motaki je naglasio da se Iran protivi "ubijanju ljudi", što je delo "stranih vojnika" u Iraku, koji bombarduju civile, prenela je agencija DPA.

Iranski ministar inostranih poslova predvodi jednu od 90 delegacija koje učestvuju na sastanku UN o Iraku, koji je prvi put održan prošle godine u Egiptu.

Ranije je specijalni izaslanik UN za Irak Stefan de Mistura istakao da je važno da Irak održava dobre veze sa susednim zemljama.

"Svi susedi su važni. UN će tamo ostati nekoliko godina, a susedne zemlje će uvek biti tamo", zaključio je De Mistura.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.