Iran otkrio svoj novi dron samoubicu

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2016, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran otkrio svoj novi "dron samoubicu"

Iranska paravojna Revolucionarna garda otkrila je novi dron koji će koristiti njene pomorske jedinice, nagovestivši da je reč o "dronu samoubici" koji bi mogao udarati u brodove.

Vest o dronu samoubici objavljena je u trenutku kada su iranske snage imale niz "napetih" susreta sa američkom mornaricom, prenosi AP.

Poluzvanična novinska agencija Tasnim objavila je u sredu fotografije drona navodeći da je njegov domet 1.000 kilometara a vreme letenja četiri sata.

Tasnim kaže da dron, koji pokreću dva mala propelera "može da se sudari sa metom i da je uništi bilo da je reč o brodu ili komandnom centru na kopnu".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran otkrio svoj novi "dron samoubicu"

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2016

TEHERAN - Iranska paravojna Revolucionarna garda otkrila je novi dron koji će koristiti njene pomorske jedinice, nagovjestivši da je riječ o "dronu samoubici" koji bi mogao udarati u brodove...Vijest o dronu samoubici objavljena je u trenutku kada su iranske snage imale niz "napetih" susreta sa američkom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.