Iran odbio da suspenduje nuklearni program - nastavak pregovora za dve nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran odbio da suspenduje nuklearni program - nastavak pregovora za dve nedelje

ŽENEVA - Iran i šefovi pregovaračkog tima EU složili su se na današnjem sastanku u Ženevi da za dve nedelje nastave pregovore o obustavljanju iranskog programa obogaćivanja uranijuma.

Teheran je, tokom današnjih razgovora u kojima su po prvi put prisustvovale SAD, odbio da obustavi svoj program obogaćivanja uranijuma.

Generalni sekretar Saveta EU i visoki predstavnik EU za zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku, Havijer Solana, rekao je reporterima posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastanka sa iranskim pregovaračem Saidom Džalilijem da je postignut dogovor da ponovo razgovaraju telefonom ili direktno kroz dve nedelje.

Američki državni podsekretar Vilijam Brns je prisustvovao sastanku, međutim nije dao izjavu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.