Izvor: B92, 07.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran oćekuje "dobru volju" od VB

London -- Posle oslobađanja 15 britanskih vojnika Iran očekuje "dobru volju" i od Velike Britanije, izjavio iranski ambasador u Londonu.

Na britanskoj vladi je sada, ocenio je iranski ambasador Rasul Movahedian, da "nastavi u pozitivnom pravcu" i "pokaže volju da uspostavi normalne veze komunikacije sa Iranom".

Londonski list Fajnenšl tajms njegove reči tumači kao očekivanja Teherana da Britanija pomogne u oslobađanju petorice iranskih konzularnih službenika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje su Amerikanci januara ove godine zarobili u kurdskom gradu Arbilu.

Iako iranski ambasador odbacuje da postoji veza sa tim problemom, list podseća da su Amerikanci najavili da će Iranu biti dozvoljeno da poseti uhapšene službenike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.