Iran objavio razgovor između Revolucionarne garde i britanskog vojnog broda tokom zaplene britanskog tankera

Izvor: Vostok.rs, 29.Jul.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran objavio razgovor između Revolucionarne garde i britanskog vojnog broda tokom zaplene britanskog tankera

Iranska novinska agencija „Tasnim“ objavila je snimak razgovora između pripadnika Revolucionarne garde Irana i britanskog vojnog broda, tokom zaplene britanskog tankera „Stena impero“.
„Ne dovodite živote u opasnost. Tanker je pod našom kontrolom. Naređujemo vam da se ne mešate u našu operaciju“, saopštili su pripadnici iranskih snaga. Snimak prati pripadnike Revolucionarne garde Irana koji su 19. jula zaplenili tanker „Stena impero“, zbog narušavanja pomorskih zakona, nakon što je brod, kako se navodi, ignorisao upozorenja, isključio uređaj za pozicioniranje i sudario se sa iranskim ribarskim brodom.   ​Iako je Teheran ranije upozorio da bi mogao da zapleni britanski brod zbog sukoba sa Londonom u vezi sa prethodnom zaplenom iranskog tankera „Grejs 1“, iranski zvaničnici su insistirali da zadržavanje „Stene impero“ nije predstavljalo „odmazdu“. فیلم رهگیری هوايي #ناو_جنگي_انگلیس که نفتکش توقیف شده اخیر را اسکورت می کرد و بخشي از مکالمه نیروهای سپاه با آن منتشر شد. نيروهاي سپاه در اين مكالمه به ناو انگليسي هشدار ميدهند كه در فرايند توقيف نفتكش دخالت نكنند. https://t.co/fNxgIDCYKt pic.twitter.com/nzTOro31jt
— خبرگزاری تسنیم  (@Tasnimnews_Fa) July 29, 2019 Britanski marinci zaplenili su „Grejs 1“, koji je prevozio iransku naftu, u Gibraltarskom moreuzu 4. jula, navodeći da je brod navodno plovio za Siriju i time "prekršio sankcije EU" protiv te zemlje. Teheran poriče da je nafta bila namenjena Siriji i optužuje Veliku Britaniju za ugrožavanje trgovine i slobode plovidbe nezakonitom zaplenom tankera.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Iran objavio snimak pregovora sa ratnim brodom VB: "Ne ugrožavajte svoje živote" VIDEO

Izvor: B92, 29.Jul.2019

Iranska Revolucionarna garda objavila je snimak na kom se čuje kako njihov pripadnik upozorava britanski ratni brod da se ne meša dok zauzimaju britanski tanker..U dvominutnom video snimku čuje se kako pripadnik iranskih snaga kaže dok zauszimaju bitanski tanker u Ormuskom moreuzu: "Naloženo vam...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.