Izvor: B92, 22.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Iran ne štiti teroriste"

Teheran -- Šef iranske diplomatije Kamal Harazi odbacio je optužbe predsednika SAD Džordža Buša da Iran štiti teroriste i uzvratio da su "SAD te koje štite teroriste". "Iran ne samo da ne štiti teroriste, već se bori protiv njih", izjavio je Harazi koji učestvuje na zasedanju iransko-južnoafričke komisije u Pretoriji. Harazi smatra da "SAD pružaju utočište teroristima zato što Amerikanci sada kontrolišu svaki kutak Iraka". On je optužio SAD da podržavaju iransku naoružanu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opoziciju čija je baza u Iraku, čime joj omogućavaju da deluje u toj zemlji, iako je pokret Mudžahedini naroda Irana "priznata teroristička organizacija".

Buš je optužio Iran i Siriju da podržavaju ekstremiste koji pokušavaju da ugroze osetljiv bliskoistočni mirovni proces i upozorio ih da će za to odgovarati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.