Iran lasnirao krstareću rakete s podmornice tokom vojne vežbe

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran lasnirao krstareću rakete s podmornice tokom vojne vežbe

Iran je prvi put lansirao krstareću raketu s podmornice, tokom godišnje vojne vežbe u moreuzu Hormuz, javili su danas lokalni mediji.

Agencija Fars je izvestila o lansiranju i objavila sliku na kojoj se na površini vode vidi zelena podmornica koja lansira narandžastu raketu. Fars je u izveštaju naveo da i druge podmornice imaju istu sposobnost, dok domet rakete nije saopšten. Iran često pokazuje svoj vojni arsenal, većinom proizveden u zemlji zbog međunarodnih sankcija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Moreuz Hormuz, morski prolaz između Persijskog i Omanskog zaliva, ima veliku važnost za globalno snabdevanje energentima, pošto kroz njega prolazi trećina celokupne nafte koja se prevozi morem. Tenzije su porasle otkako su SAD prošle godine napustile međunarodni nuklearni sporazum s Iranom i ponovo uvele oštre sankcije Teheranu. Trodnevna iranska vojna vežba "Velajat-97", u kojoj su učestvovale podmornice, ratni brodovi, helikopteri i avioni, završava se danas.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Iran po prvi put lansirao krstareću raketu sa podmornice

Izvor: B92, 24.Feb.2019

Teheran -- Iran je danas po prvi put lansirao krstareću raketu sa podmornice u okviru godišnjih vežbi u Ormuskom moreuzu, objavili su lokalni mediji, prenosi AP...Navodi se da je poluzvanična iranska agencija Fars javila vest o lansiranju i prikazala zelenu podmornicu koja se površine vode ispaljuje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.