Iran će uzvratiti deset puta više na napad neprijatelja

Izvor: RTS, 04.Jun.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Iran će uzvratiti deset puta više na napad neprijatelja"

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, upozorio je na oštar odgovor svoje zemlje u slučaju da je napadnu neprijatelji, istakavši da je iranski balistički raketni program ključan za odbranu, uprkos zapadnim zahtevima da se taj program ograniči.
"Teheran će napasti desetostruko više ukoliko ga napadnu neprijatelji. Neprijatelji ne žele nezavisan Iran u regionu", rekao je Hamnei, u obraćanju emitovanom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uživo na državnoj televiziji, prenosi Rojters.

Hamnei je istakao da neprijatelji Irana vode "ekonomski i psihološki rat protiv te zemlje, a nove američke sankcije su deo toga".
"Neki Evropljani govore o ograničavanju našeg odbrambenog raketnog programa. Tim Evropljanima kažem da je ograničavanje našeg raketnog programa san koji se nikada neće ostvariti", istakao je Hamnei govoreći na skupu povodom obeležavanja 29-godišnjice smrti iranskog revolucionalnog lidera, ajatolaha Ruholaha Homeinija.
Iranski vrhovni vođa Hamnei je poručio i da će Iran nastaviti da podržava "potlačene zemlje".
Dodaje da Iran nema nameru da smanjuje svoj uticaj na Bliskom istoku i poziva arapsku omladinu da se odupre pritisku SAD.
"Mladi Arapi, trebalo bi da preduzmete akciju i inicijativu kako biste kontrolisali sopstvenu budućnost...Neke regionalne zamlje deluju kao neprijatelji sopstvenog naroda", istakao je Hamnei.
Pri tom je mislio na arapske zalivske zemlje, saveznice SAD, koje su podržale pobunjenike koji se bore za svrgavanje sirijskog predsednika Bašara el Asada, inače bliskog saveznika Teherana, zaključuje britanska agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IRANSKI VRHOVNI LIDER POSLAO ŽESTOKU PORUKU NEPRIJATELJIMA: Na svaki napad uzvratićemo 10 PUTA JAČE (VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Jun.2018

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, upozorio je danas na oštar odgovor svoje zemlje u slučaju da je napadnu neprijatelji, istakavši da je iranski balistički raketni program ključan za odbranu i da su zapadni zahtevi da se taj program ograniči "san koji se nikada neće ostvariti".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.