Iran će uvući Ameriku i Izrael u sukob na pet frontova

Izvor: BKTV News, 02.Okt.2012, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran će uvući Ameriku i Izrael u sukob na pet frontova

Novinska agencija Al Našre iz Libana osvrnuvši se na eventualni rat izraelskog režima protiv Irana piše: U slučaju početka rata Iran će uvući Ameriku i Izrael u sukob na pet frontova.
Prema izveštaju Irne iz Bejruta, Al Našre u članku koji je objavljen danas pišu: U slučaju bilo kakvog izraelskog napada na Iran uz američku podršku ili ne, doći će to velikih posledica u svetu. Odgovor Irana biće brz i nepredvidiv i neće obuhvatiti samo Izrael već će se sve američke baze >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u regionu Persijskog zaliva naći na udaru iranskih raketa.
U članku u kojem se napominje kakav će biti odgovor Irana na eventualni napad se navodi: Iran će u slučaju rata reagovati na pet načina. Prvo će uz pomoć dalekometnih raketa zemalja-zemlja tipa Šaheb 3 biti izveden napad na sve delove Izraela.
Drugo na Izrael će biti izveden napad iz neposredne blizine uz pomoć Hezbolaha sa juga Libana i Hamasa iz Pojasa Gaze te će Izrael biti primorani da ratuju na više frontova.
Treći način je da će biti ugroženi izraelski interesi u svetu uz pomoć saveznika Irana i neprijatelja cionista.
Četvrto pitanje ostaviće traga na čitav svet, a to je prekid izvoza nafte kroz Hormoški zaliv što će imati negativne posledice na međunarodno naftno tržište i saveznike Iraela.
Peto i zadnje pitanje odnosi se na činjenicu da će Iran u slučaju početka eventualnog rata izvesti raketni napad na sve američke baze u regionu Persijskog zaliva što će dovesti do prekidu američke pomoći Izraelu.
Izvor: Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.