Izvor: B92, 06.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Sudar kamiona i autobusa

Teheran -- U sudaru kamiona i autobusa u Iranu danas je poginulo 17, a povređena 21 osoba.

Dva vozila su se sudarila severoistočno od glavnog grada Teherana, naveo je zvaničnik centra za vanredne situacije Mehran Alipur. On je dodao da je troje povredjenih u kritičnom stanju, preneo je Rojters.

Iran je jedna od zemalja sa najgorim bilansom saobraćajnih nesreća u svetu, zbog neadekvatne policijske kontrole, loših puteva i nepažljive vožnje.

Kolera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << registrovana i u Iranu

Iranske vlasti su danas saopštile da je u Iranu registrovano 43 slučaja kolere, preneli su mediji u toj zemlji.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je ove nedelje da u Iranu ima više od deset pacijenata s kolerom. SZO je zatražila od zemalja suseda Iraku, gde ima više od 3.300 obelelih od te zarazne bolesti, da preduzmu preventivne mere. "Ukupno je registrovano 43 slučaja, najviše na području Kurdistana, blizu granice s Irakom", navodi se u saopštenju SZO-a.

U Iraku je prošle nedelje registrovano je 29.000 slučajeva stomačnih infekcija, ali je za 3.300 potvrđeno da je reč o koleri.

Kolera je zarazno stomačno i moguće smrtonosno oboljenje, čiji su simptomi iznenadna dehidratacija - povraćanje i dijareja, kao i povišena temperatura i poremećaj rada bubrega. Bolest se prenosi putem zaražene hrane i vode.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.