Iran: Raste broj mrtvih u avionskoj nesreći

Izvor: Glas javnosti, 11.Jan.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Raste broj mrtvih u avionskoj nesreći

TEHERAN - Najmanje 77 ljudi je poginulo, a 26 ih je povređeno u nedelju u avionskoj nesreći u Iranu, najnoviji su podaci policije.

"Nažalost, 77 naših sugrađana je poginulo, 26 je povređeno i hospitalizovano, a jedna osoba se vodi kao nestala", javila je iranska televizija pozivajući se na podatke policije.

Agencija Isna je javila da je prema najnovijim podacima poginulo 77 osoba, ali da se dve osobe vode kao nestale.

"U avionu je bilo 105 osoba, 94 putnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i 11 članova posade. Prema poslednjim podacima, 77 osoba je poginulo, 26 povređeno, a dve osobe se vode kao nestale", rekao je agenciji Isna šef kriznog štaba iranskog ministarstva za saobraćaj Ahmad Madžidi.

On je dodao da "avion zbog loših vremenskih uslova nije mogao da sleti na aerodrom u Orumiji, pa je pilot hteo da ga vrati, ali je avion iz nepoznatih razloga pao na pet kilometara od aerodroma".

Avion kompanije "Iran er" koji je poleteo iz Teherana, srušio se u nedelju uveče kod grada Orumije, na severozapadu Irana.

Agencija Fars je prvo javila da je reč o avionu holandske proizvodnje "foker-100', a potom da je "boing 727".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.