Iran: Kaznite Ameriku!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2010, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Kaznite Ameriku!

Predsednik Irana Mahmud Ahmadinedžad pozvao je danas na kažnjavanje država čije nuklearno oružje predstavlja pretnju, aludirajući time na novu nuklearnu strategiju SAD objavljenu prošlog meseca, javila je agencija Rojters.

Govoreći na konferenciji o reviziji Sporazuma o neširenju nuklearnog naoružanja, koja se ovog meseca održava u Njujorku, Ahmadinedžad je pozvao da svaki "nagoveštaj korišćenja nuklearnog oružja ili napad na miroljubive nuklearne objekte" treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tretirati kao "kršenje međunarodnog mira i bezbednosti".

Takve pretnje treba da se suoče sa "brzom reakcijom Ujedinjenih nacija", koja će podrazumevati "prekid svake saradnje zemalja potpisnica NPT sa zemljom agresorom", smatra Ahmadinedžad.

Delegacije SAD, Velike Britanije i Francuske su napustile salu tokom obraćanja predsednika Irana.

U prošlomesečnoj reviziji američke nuklearne strategije, sužena je mogućnost upotrebe nuklearnog oružja u odbrambenoj politici SAD, ali ne i mogućnost koriščćenja nuklearnih bojevih glava protiv Irana i Severne Koreje, zemalja koje se smatraju prekršiocima NPT-a zbog svog nuklearnog programa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ahmadinedžad pozvao na kažnjavanje SAD

Izvor: S media, 03.Maj.2010

Predsednik Irana Mahmud Ahmadinedžad pozvao je danas na kažnjavanje država čije nuklearno oružje predstavlja pretnju, aludirajući time na novu nuklearnu strategiju Sjedinjenih Američkih Država, objavljenu prošlog meseca, javila je agencija Rojters. ..Govoreći na konferenciji o reviziji Sporazuma...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.