Irak traži od UN pomoć u prikupljanju dokaza protiv Islamske države

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Avg.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak traži od UN pomoć u prikupljanju dokaza protiv Islamske države

Irak je zatražio od Saveta bezbednosti UN pomoć u prikupljanju dokaza za procesuiranje ekstremista Islamske države zbog mogućih zločina protiv čovečnosti.

Ministar spoljnih poslova Iraka Ibrahim al-Džafari naveo je u pismu generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu da vlade Iraka i Velike Britanije rade na nacrtu rezolucije Saveta bezbednosti kojom se traži pomoć.

Pismo je poslato više od pet meseci pošto je aktivistkinja za zaštitu ljudskih prava Amal Kluni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << apelovala na iračkog premijera Hajdera al-Abadija da pošalje pismo Guterešu kako bi Savet bezbednosti mogao da pokrene istragu o zločinima Islamske države.

Žena poznatog glumca Džordža Klunija rekla je da svet ne sme da dozvoli Islamskoj državi "da se izvuče sa genocidom".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Irak traži pomoć UN u procesuiranju zločina Islamske države

Izvor: N1 televizija, 16.Avg.2017

Irak je zatražio od Saveta bezbednosti UN pomoć u prikupljanju dokaza za procesuiranje ekstremista takozvane Islamske države zbog mogućih zločina protiv čovečnosti...Ministar spoljnih poslova Iraka Ibrahim al-Džafari naveo je u pismu generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu da vlade Iraka i...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.