Izvor: B92, 31.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Više od 800 poginulih

Bagdad -- Oko 800 ljudi je poginulo kada je masa šiita panično pojurila s jednog mosta u Bagdadu zbog panike da je među njima bombaš samoubica.

Kako javlja Rojters, masa šiita, koja se uputila ka svetilištu Kadimija u Bagdadu da bi slavili šiitskog mučenika Musu al-Kadima, u panici je počela da beži, na sve strane, što je stvorilo pravi stampedo u kom je, prema podacima iračkog ministarstva zdravlja, život izgubilo oko 640 ljudi.

Novinar Skaj njuza, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nalazi na licu mesta, javlja da se u tom delu Bagdada nalazi na hiljade iračkih policajaca i američkih vojnika. Zbog pogibije velikog broja ljudi, irački premijer Ibrahim Džafari danas je proglasio trodnevnu žalost.

Inače, ranije u toku dana, u minobacačkim napadima na isto šiitsko svetilište u Bagdadu, poginulo je sedmoro , a ranjeno 36 ljudi, saopštili su irački policijski izvori. Oni navode da su izvršena tri odvojena napada na masu koja se kretala ka džamiji, ali drugih detalja o napadima nije bilo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.