Izvor: B92, 10.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Sukob s Al-kaidom

Bagdad -- Najmanje 18 osoba poginulo u Iraku u sukobu Al-Kaide i bivših pobunjenika koji su se okrenuli protiv te terorističke organizacije.

Većina pripadnika Islamske vojske, vodeće pobunjeničke grupe sunitskih Arapa u koju su uključeni i članovi bivše partije Sadama Huseina, Baas, priključili su se američkim snagama koje se bore protiv Al-Kaide u Iraku. Oni su se američkim snagama priključili još početkom godine, iako neke vođe Islamske vojske i dalje poriču da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imaju bilo kakav kontakt sa trupama SAD.

Glavni vođa Islamske vojske poznat pod imenom Abu Ibrahim izjavio je agenciji AP da su njegovi vojnici juče uhvatili u zasedi pripadnike Al-Kaide u blizini Samare kada je poginulo 18 osoba dok ih je 16 zarobljeno.

Zvaničnik iračke policije potvrdio je te informacije i dodao da zarobljenici neće biti predati policiji, već će najverovatnije biti razmenjeni za pripadnike Islamske vojske koje u zarobljeništvu drži Al-Kaida.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.