Izvor: B92, 07.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Pronađeno 17 tela

Bagdad, Basra -- Irački vojnici pronašli su danas 17 raspadnutih tela u masovnoj grobnici severno od Bagdada, saopštio je jedan irački oficir.

Masovna grobnica je pronađena u oblasti Hašimijat, zapadno od Bakube, glavnog grada provincije Dijala, gde je uočljivo snažno prisustvo Al Kaide, saopštio je pukovnik Ihsan al Šimari. On je rekao da veruje da su u pitanju tela putnika kidnapovanih na lažnim kontrolnim punktovima u blizini puta koji vodi za Bakubu, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AP.

Šef policije u Basri, general major Abdul Džalil Kalaf, izbegao je danas, drugi put u poslednja četiri dana, atentat pošto je eksplodirala bomba na putu u blizini njegovog konvoja.

Kalaf nije povređen, ali su povređena četvorica njegovih telehranitelja. Do napada je došlo u mestu Zubajru, severno od Basre, gde pretežno žive suniti, prenela je agencija Rojters.

Istovremeno, dvoje male dece jutros je ubijeno, dok su njihov otac i dva brata ranjeni prlikom udara minobacačke granate u njihovu kuću u okolini Bagdada, saopštila je policija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.