Izvor: B92, 02.Apr.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Povlačenje vojske SAD

Vešington -- Pentagon će nastaviti povlačenje trupa iz Iraka do kraja jula, uprkos rastućem nasilju u toj zemlji, saopštio zvaničnik vojske SAD.

Admiral Majk Mulen je rekao i da će se povlačenje vojske po isteku tog roka obustaviti, radi procene bezbednosne situacije. Komandant Združenog štaba oružanih snaga SAD, rekao je da poslednje nasilje u Bagdadu i Basri neće izmeniti planove o povlačenju pet borbenih brigada iz ratne zone u Iraku, čime će se broj američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnika svesti na nivo na kom je bio pre prošlogodišnjeg pojačanja.

"Sada smo na putu ka povlačenju pete brigade, poslednje od dodatnih trupa koje će napustiti zemlju do kraja jula, kada počinje period ujedinjenja i procenjivanja situacije," rekao je Mulen novinarima u Pentagonu, a prenosi Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.