Irak: Potonuo trajekt na Tigru, najmanje 71 osoba poginula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2019, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Potonuo trajekt na Tigru, najmanje 71 osoba poginula

Najmanje 71 osoba nastradala je tokom proslave Kurdske nove godine kada je na reci Tigar, nedaleko od iračkog grada Mosula, potonuo pretovareni trajekt, koji je prevozio uglavnom žene i decu, javlja AP, pozivajući se na lokalne zvaničnike.

Šef civilne odbrane u u severnoj provinciji Nineveh pukovnik Husam Halil rekao je da se na trajektu nalazilo mnoštvo ljudi koji su slavili praznik Nauruz, kojim Kurdi obeležavaju novu godinu i dolazak proleća.

Portparol Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << unutrašnjih poslova general-major Saa Maan potvrdio je da je 71 osoba nastradala, a 55 putnika spaseno, od koji su 19 deca.

Portparol Ministarstva zdravlja Seif al-Badr rekao je da su među nastradalima 33 žene, 10 muškaraca i 12 dece.

Pukovnik Halil je rekao da je na trajektu ju trenutku kad je potonuo zbog tehničkih problema, bio više od 80 putnika i da na tom području nema mnogo brodova koji bi pritekli u pomoć.

Irački premijer Adel Abdul-Mahdi naredio je istragu i izrazio duboko saučešće porodicama žrtava, navodi AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.