Izvor: B92, 23.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Najmanje 41 žrtva

Bagdad -- Najmanje 41 osoba poginula je u nekoliko napada u Iraku, saopšteno je danas po podne u Bagdadu.

Najmanje 20 osoba je poginulo u samoubilačkom napadu na jedan kafić u centru Mandale, grada na istoku Iraka, gde žive pretežno šiitski Kurdi. "Jedan terorista je aktivirao eksploziv na sebi u jednom kafiću u centru Mandale, a u tom napadu je više od 20 poginulo i 15 ranjeno", izjavio je predstavnik lokalne policije Ahmed Ali.

U odvojenom incidentu, najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri osobe su ubijene i 17 je ranjeno u razmeni vatre u Bagdadu između američkih i iračkih snaga, s jedne strane, i naoružanih lica, s druge strane.

U drugom delu Bagdada u eksploziji bombe poginula su tri civila, a 14 je povređeno.

Još najmanje 15 civila je ubijeno u više odvojenih napada u Iraku, pre svega u Mosulu, severno od Bagdada, i u Mahmudiji, 30 kilometara južno od iračke prestonice.

Namanje osam američkih vojnika ubijeno je u utorak u nekoliko napada širom Iraka, saopštila je danas komanda snaga SAD u Iraku i dodala da je u maju u toj zemlji ubijeno američkih 85 vojnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.