Izvor: B92, 09.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Kontrola glasova

Bagdad -- Objavljivanje rezultata izbora u Iraku, najavljeno za četvrtak, odloženo je na izvesno vreme.

Do odlaganja je došlo zbog kontrole pojedinih biračkih kutija, rekli su zvaničnici Izborne komisije u sredu. Portparol Izborne komisije Iraka Farid Ajar rekao je da će u četvrtak početi pregledanje oko 300 biračkih kutija i da će konačni rezultati izbora biti objavljeni kasnije tokom meseca.

Komisija je saopštila da su pobunjenici manipulisali biračkim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kutijama, uglavnom u Mosulu, na severu Iraka.

Na osnovu do sada objavljenih rezultata, alijansa šiitskih islamskih grupa vodi po broju osvojenih glasova, a slede koalicija kurdskih stranaka i blok na čelu s privremenim premijerom Ijadom Alavijem. Izbori su održani 30. januara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.