Irak: Demonstranti opljačkali parlament

Izvor: Vostok.rs, 30.Apr.2016, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Demonstranti opljačkali parlament

Nekoliko hiljada demonstranata upalo je danas u dobro utvrđenu „Zelenu zonu“ u Bagdadu, u kojoj se nalaze najvažnije vladine institucije i strane ambasade, a nekoliko njih opljačkalo je zgradu parlamenta nakon što poslanici nisu glasali za nov kabinet ministara, prenosi AFP.

Novinar francuske agencije navodi da je hiljade besnih demonstranata ušlo u zabranjenu zonu, od kojih je nekoliko njih počelo da pljačka zgradu parlamenta.

Prema rečima dvoje Rojtersovih očevidaca, više stotina pristalica šiitskog muslimanskog sveštenika Muktada el Sadra upalo je u „Zelenu zonu“, a pojedini su ušli i u zgradu parlamenta.

Demonstranti, koji su se okupili ispred dobro utvrđene zone, prešli su most iznad reke Tigar uzvikujući: „Bežite, kukavice!“, misleći na, navodi jedan od očevidaca, poslanike koji su napuštali zgradu parlamenta.

Prema informacijama televizije „Al Džazira“, među poslanicima ima i povređenih.

Jedan stražar na kontrolnom punktu rekao je da demonstranti nisu pretresani pre ulaska, a na jednom televizijskom snimku vidi se kako oni mašu iračkim zastavama uzvikujući: „Mirno, mirno!“, dok su pojedini stajali na betonskim zidovima koji ograđuju Zelenu zonu.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irak: Demonstranti napuštaju parlament

Izvor: Blic, 30.Apr.2016

Demonstranti u Iraku, od kojih su većina pristalice šiitskog muslimanskog sveštenika Muktade al Sadra, počeli su da napuštaju zgradu parlamenta, u koju su upali ranije danas, javio je fotofraf AFP-a...Pripadnici grupe "Saraja al Salam“, koju je osnovao al Sadr, mogli su se videti kako naređuju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.