Izvor: B92, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Bombaški napadi kod Ramadija

Bagdad -- Najmanje 20 ljudi poginulo, a više od 40 ranjeno u dva odvojena bombaška napada u blizini Ramadija, saopštila iračka policija.

U oba napada napadači-samoubice upotrebili su automobile bombe. Prva eksplozija desila se na pijaci u mestu Albu-Tijab, dok je meta drugog napada bio policijski kontrolni punkt u mestu Al-Džazira, rekao je predstavnik policije u zapadnoj provinciji Anbar.

U toj provinciji sunitski ekstremisti povezani sa Al Kaidom sukobljavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se sa lokalnim sunitskim plemenima, koja se protive neselektivnim napadima te radikalne grupe i njenim pokušajima da nametne strogo poštovanje islama.

Smatra se da je Al Kaida odgovorna za nedavne velike samoubilačke napade u Anbaru, provinciji zapadno od Bagdada koja je pretežno naseljena sunitima, javio je Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.