Izvor: B92, 22.Jun.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Bombaški napad žene-samoubice

Bagdad -- Najmanje 18 ljudi je ubijeno, a 38 je povređeno u napadu žene-samoubice na policijsku patrolu u Bakubu, na severu Iraka.

Meta napada bili su policajci koji su stajali u blizini ulaza u zgradu lokalne vlade i kompleksa pravosudnih zgrada u tom gradu. Bakuba je glavni grad provincije Dijala, koja važi za jedan od najopasnijih delova Iraka, ukazala je britanska medijska kuća Bi-Bi-Si.

Napad je došao u trenutku kad je nasilje u Iraku dostiglo najniži nivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za poslednje četiri godine.

Međutim, ekstremisti su u subotu izveli jedan od najsmrtonosnijih napada u Bagdadu za proteklih nekoliko nedelja, kada je ubijena 51 osoba, a 75 je povređeno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.