Irački premijer u poseti Iranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irački premijer u poseti Iranu

TEHERAN - Irački premijer Nuri al-Maliki doputovao je danas u posetu Iranu, gde će se sastati sa najvišim zvaničnicima te zemlje.

Tokom trodnevne posete Al-Malikija Teheranu biće reči o strateškoj saradnji Irana i Iraka.

Šef iračke vlade, kome je ovo treća poseta Iranu od stupanja na dužnost 2006, sutra će se sastati sa iračkim predsednikom Mahmudom Ahmadinedžadom, a u ponedeljak će posetiti šiitski sveti grad Mašad, na severoistoku zemlje, javila je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iranska agencija Irna.

Na dnevnom redu posete iračkog premijera, koji će se sastati i sa ministrom inostranih poslova Manušerom Motakijem i prvim potpredsednikom Parvizom Davudijem, biće, kako je najavljeno, ekonomska pitanja, izvoz nafte i uvoz vode.

Teheran je protiv američkog prisustva u Iraku, dok Vašington optužije Iran da naoružva i obučava šiitske ekstremiste koji su aktivni u Iraku, što iranske vlasti odbacuju. Iranski predsednik Ahmadinedžad u martu je posetio Bagdad.

Nuri al-Maliki, lider šiitske partije Dava, tokom godina egzila u vreme vladavine svrgnutog iračkog predsednika Sadama Huseina živeo je u Iranu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Maliki: Iračka teritorija neće biti baza za napade na Iran

Izvor: Kurir, 08.Jun.2008

TEHERAN, 8. juna (Tanjug) - Irački premijer Nuri Al Maliki izjavio je danas u Teheranu, gde je razgovarao s iranskim zvaničnicima, da se iračka teritorija neće koristiti za eventualne napade na Iran, javila je nemačka agencija DPA. Maliki, koji je danas doputovao u Teheran, sastao se sa šefom iranske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.