Izvor: Blic, 10.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irački ogranak Al Kaide prikazao snimak pogubljenja devet oficira

Ogranak terorističke mreže Al Kaida "Islamska država Irak" danas je na svom veb sajtu emitovala video snimak pogubljenja devet oficira iračke službe bezbednosti.

"Islamska država Irak" prikazala je snimak na kome se vide poređani oficiri sa povezom na očima i rukama iza leđa, kao i trenutak kad im je pucano u glavu, prenela je agencija AP.

Naime, ova teroristička grupa juče je prikazala snimak gde je zapretila da će ubiti devet otetih oficira ukoliko iračka vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne odgovori u roku od 72 sata na njihove zahteve, koji se između ostalog odnose na oslobođenje jedne sunitske muslimanke iz iračkog zatvora, ali i na predaju "onih koji su silovali iračku ženu i ubili našu braću u Tal Afaru".

- Pošto je rok istekao, sud je odlučio da izvrši Božju presudu nad ovim izdajnicima, pročitano je na video snimku.

Ovo je četvrti put da je "Islamska država Irak" preuzela odgovornost za kidnapovanje oficira iračke službe bezbednosti zbog silovanja žene u severnom iračkom gradu Tal Afaru. Jedna sunitska muslimanka u februaru je izjavila da su je silovali irački vojnici dok su u njenoj kući tražili oružje. U video snimku, koji je prikazan juče, ekstremistička grupa je saopštila da su oficiri kidnapovani severno od Bagdada u provinciji Dijala. Iračka vlada, pak, zasad nije potvrdila kidnapovanje vojnih činovnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.