Iračke snage pokrenule drugu fazu bitke za Mosul

Izvor: RTS, 29.Dec.2016, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračke snage pokrenule "drugu fazu" bitke za Mosul

Snage iračke vlade su pokrenule "drugu fazu" bitke za oslobođenje Mosula, koji je pod kontrolom džihadista Islamske države.
Operacija za oslobađanje tog grada na severu Iraka pokrenuta je 17. oktobra, ali su iračke snage sporo napredovale.
Sada su krenuli ka istočnom delu Mosula i cilj je, kako je agenciji AFP rekao zvaničnik službe za borbu protiv terorizma Abdulgani el Asadi, da se oslobodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << leva obala Mosula.
Mosul je poslednji grad u Iraku u kom Islamska država pod kontrolom drži priličan deo teritorije.
Grad deli reka Tigar, pri čemu se istočna strana naziva levom obalom, a zapadna desnom.
Asad je naveo da su u toku sukobi iračkih snaga i džihadista, koji pružaju otpor.
Irački premijer Hajder el Abadi je nedavno izjavio da će Mosul biti oslobođen do kraja godine – što je sada teško postići, s obzirom na to da napad na zapadni deo Mosula tek treba da se pokrene, primećuje AFP.
Abadi je početkom nedelje rekao da su potrebna tri meseca da se uništi Islamska država u Iraku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iračke snage pokrenule "drugu fazu" bitke za Mosul

Izvor: Blic, 29.Dec.2016

Iračke snage pokrenule su danas "drugu fazu" bitke za oslobođenje Mosula, koji je pod kontrolom džihadista Islamske države...Operacija za oslobađanje tog grada na severu Iraka pokrenuta je 17. oktobra, ali su iračke snage sporo napredovale...Sada su krenuli ka istočnom delu Mosula i cilj je, kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.