Intervju počeo da se prikazuje u SAD

Izvor: VOA, 25.Dec.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Intervju" počeo da se prikazuje u SAD

Komedija Intervju je debitovala u američkim bioskopima danas, nedelju dana pošto je Soni obustavio prikazivanje tog filma u bioskopima širom SAD zbog pretnji nasiljem.

Glumac Set Rogen i ko reditelj filma Evan Godlberg su se pojavili na ponoćnoj projekciji filma u Los Andjelesu i zahvalili se obožavaocima na podršci.

Stotine nezavisnih bioskopa i malih teatarskih lanaca će ispoštovati planirano prikazivanje filma Intervju danas na dan Božića. Intervju je film >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << o dvojici novinara koje je regrutovala obaveštajna agencija SAD da ubiju severno korejskog lidera Kim Džong Una.

Severna Koreja je osudila taj film i Soni je prošle nedelje otkazao planirano prikazivanje fima nakon masivnog napada na itnernet mrežu te korporacije  i rpetnji nasiljem u bioskopima.

PredsedniK barak Obama i zagovornici slobode govora su saopštili da je Soni pogrešio kada je otkazao prvobitno planirano prikazivanje tog ostvarenja.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.